NOVI BEAUTY TRETMANI – DOVOĐENJE TIJELA U TOP U FORMU

article-0-1583D8D6000005DC-885_634x485

izvor slike

Koliki postotak žena odlazi u kozmetičke salone i da li su anticelulitne masaže postale rutinska obaveza pred ljetovanje ne bi li se u bikiniju lakše disalo – pitanje je na koje me jako zanima odgovor. Također, imate li provjerene salone u kojima radite anticelulitne masaže da ste s njima jako zadovoljne? I još nešto, doživljavate li poliklinike oko nas koje također nude iste usluge? Nedavno sam obišla novootvorenu lokaciju Poliklinike Medikol, upoznala njihovu ponudu, informirala se o tretmanima i zaista se zamislila nad ovom temom.  U ovom trenu širim horizonte i postavljam dvojbu: kozmetički saloni u borbi s poliklinikama, čije usluge su kvalitetnije i ono najbitnije, čije usluge daju rezultat s kojim smo zadovoljne i ne osjećamo se da smo uzalud napunile tuđi džep, a za uzvrat nismo dobile ništa.

Naime, nije me sram priznati da sam žena koja oduvijek ima problem s celulitom, budimo realni, 90% nas muku muči s istim problemom. Iako ga s godinama prihvatimo i naučimo se voljeti takve kakve jesmo, lagala bih kada bi rekla da je uvijek bilo tako. Mršava, punija, uz sport i bez sporta, On je uvijek bio tu, ponekad bi imao obraza i pomalo se skrivao, navirivao iz prikrajka tek toliko, kao podsjetnik da me nije napustio, ali češće i potpuno besramno nastanio bi se na mojoj guzi i stražnjoj strani bedara kao počasni gost mojeg tijela.

U životu sam se bavila mnogim aktivnostima, gimnastika, atletika, raznorazno plesanje, što iz čistog gušta, što iz natjecačkog. Teretana i aerobic mi također nisu strani pojam, no postoji vježba koja me dovela u najbolju formu mog života – aqua aerobic i anticelulitne masaže. Kad kažem anticelulitne masaže mislim na prave pravcate anticelulitne masaže kakve nikada više nisam iskusila, sve kasnije bilo je glađenje i maženje moje kože bez ikakvog učinka. Pišem vam ovo jer vjerujem da dijelim iskustvo neučinkovitih masaža s mnogima od vas(?).

Još jedna tema koja je usko vezana je problem s debljinom. Moram priznati da me šokirala činjenica da je Hrvatska na 3. mjestu u Europi kada je u pitanju pretilost. Sve više djece pretilo je u najmlađoj dobi. Debljina je očito u svijetu postala veliki problem. Sjedački način života, premalo kretanja, tehnologija koja u 5. brzini ide naprijed i izbacuje djeci zanimljivije igre za rezultat ima prazna dječja igrališta.

Jeste li ikad potražili pomoć stručne osobe u skidanju kila? Imate li problem s kilažom i idete li često na dijete? Iako mnogi skidaju kile pred more te im je debljina prvenstveno povezana s ljepotom, pravi razlog za skidanje viška kila je naše zdravlje. Edukacija na ovom području iznimno je bitna jer ukoliko pogledamo oko sebe vidimo najčešće dva problema: pretilu djecu koja sjede za kompjutorima ili s glavom spuštenom prema mobitelima i tinejđerice koje su na granici anoreksije povučene trendom mršavica s potpuno neuravnoteženom prehranom. Debljina, kao bolest modernog doba, trenutno je jedan od najvećih javnozdravstvenih problema pandemijskih razmjera sa tendencijom rasta. Definiramo ju kao kroničnu endokrino-metaboličku bolest koju karakterizira prekomjerno nakupljanje suvišne energije u masnom tkivu što uzrokuje njegovu disfunkciju s posljedičnim komplikacijama od strane drugih organa.

Punije osobe mogu smršaviti jedino ako prvo reguliraju prehranu. Unos manje kalorija, uz lagano vježbanje polučiti će rezultatom. Nikada se nije jednostvano odlučiti na taj korak, jer navike sjedačkog života brzo ukorijenimo, no najčešće nakon prvog treninga tijelo ispuni sreća i zadovoljstvo za koje su zaslužni hormoni koji se stvaraju u našem tijelu tijekom fizičke aktivnosti. 21 dan potrebni su da stvorimo naviku. Samo se treba pokrenuti.

No, kako ubrzati proces, olakšati si početak i jednostavno potaknuti masne stanice da se aktiviraju i rastjeraju iz našeg organizma? Tehnologija mnogih područja znanosti rapidno se ubrzala i otišla naprijed, tako i tehnologija ljepote. Znanstvenici pročavaju problem debljine i rade na aparatima koji učinkovito pomažu u čiščenju naših organizama. Poliklinika Medikol, koju sam spomenula na samom početku, nudi zaista zavidnu ponudu u borbi i prevenciji debljine te se o svojim pacijentima brinu na svim područjima koje je potrebno dotaknuti prilikom odluke na zdravstveni i estetski boljitak našeg organizma odnosno tijela.

Pacijentu koji dolazi u centar za prevenciju i liječenje debljine u Medikol omogućena je ambulantna podrška i nadzor u borbi protiv viška kilograma. Mislim da je zaista bitno, pogotovo u samom početku, biti stalno na kontroli uz stručnu osobu kako bi se teže pokleknulo prema starim navikama i zaista izguralo te na kraju došlo do cilja koji ste poželjeli.

Dr. Ivija Rajković nagalašava: „Pacijent osim prvog inicijalnog dijagnostičkog pregleda ima konstantni nadzor liječnika opće medicine – tijekom čitavog procesa. Inicijalni dijagnostički pregled se radi kako bi liječniku, a i samom pacijentu pružili informaciju u kojem fizičkom stanju se on nalazi. Ovisno o anamnezi i statusu pacijent se upućuje na labaratorijske pretrage; pregled liječnika specijaliste interne medicine; (EKG;ergometrija; UZV štitnjače na indikaciju). Nakon svih dobivenih parametra osobu se mjeri; pregledava status vezivnog tkiva; cirkulacije; celulita i odabire terapija“.

U Medikol Centru pacijentu nude diferencijalnu terapiju debljine prema Weyergans metodi sa slijedećim aparatima:

 • kod zastoja limfe i slabog vezivnog tkiva aparativnu presoterapiju, na aparatu Slide Styler. Tretman u prosjeku traje 30 minuta. Za vrijeme tretmana pacijent osjeća ugodno kretanje valova zračnog pritiska. Nakon tretmana noge su lakše, cirkulacija poboljšana, a koža stražnjice i bedara značajno čvršća.

Slide Styler

 • za krvožilni i limfnožilni trening, pogotovo za mikrocirkulaciju, osobe sa povišenim krvnim tlakom, dijabetičari idu i u Vacusport. Vacusport  je uređaj koji  putem isprekidane terapije negativnog pritiska na donji dio tijela postiže poboljšanje cirkulacije nogu, jačanje vaskularnog sustava i ciljano uklanjanje nečistoće iz limfnog sustava. Tretmani se provode u cilju pripreme za trening, regeneracije nakon treninga, rehabilitacije različitih ozljeda, tretiranju kapilara i limfnih edema te dijabetičkog stopala.

Vacusport

 • SPM , aparat je najbolja kombinacija tradicije i moderne tehnologije. Pomoću njega izvodimo različite tretmane  koji se odvijaju pod utjecajem vakumske masaže. To su anticelulitni tretmani, tretmani razbijanja masnih nakupina, tretmani učvršćivanja oslabljelog vezivnog tkiva, učvršćivanje grudi i stražnjice, obrada strija i nečiste kože, smanjivanje podbradka te tretmani izravnavanja bora. SPM također upotrebljavamo i kod tretiranja zastoja limfe te regeneracije kože lica i dekoltea.

spm 2

spm

 • limfna drenaža prema wayergans metodi – potiče rad limfe i paralelno radi na zatezanju kože i vraćanju njene glatkoće
 • endermološkim masažama rješava se potkožno masno tkivo, pacijenti samo s njima mogu izgubiti centimetre, jer se ujedno potiče rad  limfe i cirkulacija.
 • najnovije u ponudi je ZERONA laser. ZERONA  je prvi laser za preoblikovanje tijela koji  uklanja masno tkivo, celulit i zateže kožu bez nuspojava. Riječ je o neinvazivnoj  proceduri za oblikovanje tijela koja koristi Erchonia ® Green Laser Scanner. Mnogobrojna istraživanja dokazala su učinak ovog lasera na trbuh, bokove i bedra te je nakon 17 kliničkih studija odobren od FDA.  S laserskom terapijom smanjenja obujma, Zerona emulizificira masnoću stvarajući poru na masnoj stanici kroz koju sadržaj masne stanice izlazi van te se stimulira njen prirodni proces izlučivanja putem limfnog sustava. Pacijenti diljem svijeta isprobali su ovaj tretman i u prosjeku su izgubili 9.2 centrimetra u području struka. Tretman traje 30 minuta, a preporuča se 6 tretmana tokom dva tjedna.

zerona

Zerona-before-after-2-horz

Osim terapija pacijenti koji ulaze u programe mršavljenja prate i Medikolovi kineziolozi sa treninzima.

Pacijent je dužan voditi svoj dnevnik prehrane na tjednoj bazi. U Medikolu mu nude podršku i u dijetama koje njima odgovaraju (Dukan, Atkins..). Dr. Rajković naglašava važnost nove metode – Eurodiet metode, a koja je znanstveno utemeljena metoda, visokoproteinskih obroka koje si sam pacijent kod kuće ili na poslu priprema doslovno u dvije minute. S obzirom da je riječ o visokoproteinskim obrocima, a i pacijent vrlo brzo nađe recept kako da samo prehranom gubi kilograme, Eurodiet metoda se ne bi smjela provoditi bez liječnika.

Kada program završi i pacijent odlazi kući, potrebno je dosta napora kako bi se zadržala disciplina. Upravo zato osim nadzora zdravstvenog kadra u sklopu programa pacijentu se nudi medicinski coaching kojeg provodi certificirani liječnik. Medicinski coaching je oblik psihoterapije u kojoj se pokušava doći do rješenja problema koji potiče želju za hranom, potičući samopouzdanje pacijenta, rješavanjem negativnih okidača koji za sobom vuku nezadovoljstvo, depresiju, fobiju itd.

Kada sam poslušala prezentaciju, zamislila se nad sobom, svojim bližnjima, sjetila se bliske prijateljice koja je ima dugogodišnji problem debljine koja je utjecala na njeno samopouzdanje i ugodu prema svom tijelu i okolini shvatila sam da je debljina zaista veliki problem današnjice, manje estetski, više zdrastveni te je na ovom području potrebna velika edukacija.

Ukoliko ste se pronašle u ovom tekstu i zaista ne možete same napraviti korak prema naprijed te osim na zdravlje, vaša debljina utječe na unutarnje nezadovoljstvo, povukli ste se u sebe, ne izlazite van i nemate se volje družiti s prijateljima, depresivne se i jednostavno u potpunosti nezadovoljne sobom,… Pokrenite se jer će takvo psihičko stanje poremetiti i druge dijelove vašeg života, kočiti vas u ostvarivanju drugih želja koje si želite ostvarite. Ispunite život zadovoljstvom i ukoliko ne možete same, potražite pomoć stručne, educirane osobe, osobe uz koju će vam biti ugodno, koja će vas razumijeti i pružiti vam potpuno razumijevanje i pomoć koja vam je potrebna. Iz svega nabrojanog mogu tvrditi da su poliklinike uvijek bolji izbor od kozmetičkih salona koji su nikli zadnjih godina na svakom čošku jer u poliklinici rade doktori i educirano osoblje koje zna svoj posao, osoblje koje zna naći idealnu dijetu, vježbu i program za svaku osobu individualno prema njenim potrebama. Radije se prepustite u stručne ruke, nego needucirane ruke i aparate koji su kopije kupljene za siću, a naplaćuju se kao suho zlato.

Martina, Alter Ego Style

Please share!

Related posts:

Martina

9 Comments

 1. Hvala ti na ovom inspiracijskom postu, prepoznala sam se u svemu i jako mi je drago procitati da nisam jedina koja prolazi kroz sve ovo. Ti si mi nekako uzor, toliko si divna i toliko nesebicna da ne bi ni sanjala da si prosla pomalo depresivnu fazu zbog koje kile viska. Zaista si prelijepa. So se tice kozmetickih salona i ja sam se osjecala nasamareno, dala sam 3000 kuna prije oko 4 godine i na mom tijelu nije bilo nikakvih pomaka. Za mene, to je bio veliki novac koji sam bacila u vjetar. Bila sam strasno razocarana i tuzna i onda sam i jos vise krenula jesti. Danas imam i 20 kila previse, svaki put se lose osjecam kad trebam izaci. Da li mozda znas cijene u ovoj poliklinici i kakvi su rezultati, u kojem roku? Hvala.

 2. Hvala na tako lijepim riječima *-*
  Žao mi je pročitati da si tužna zbog svojih kila i nadam se da će se to brzo promijeniti. Što se cijena tiče u Medikolu, preletjela sam kroz njih i znam da sam zapamtila da anticelulitne masaže nisu skupe, i da ne odskaču od cijena u salonima, dok je osoblje puno bolje i same masaže su kvalitetnije. Za ostale tretmane zaista ne znam, no ići ću kad se vratim iz Belfasta na nekoliko tretmana Zerona laserom i anticelulitne tretmane pa ću moći nešto više reći iz prve ruke.
  Poliklinika se nalazi u Zagrebu u Mandlovoj ulici, potraži telefon i nazovi ih ili pošalji mail s upitom. Također možeš otići i do njih, potpuno besplatno na razgovor.
  Sretno, m

 3. mislim da se svi prepoznajemo barem u nekim djelovima u ovom tekstu. nasmijala me usporedba o tvom celulitu i ja nekad mislim da je moj celulit najbolji mi prijatelj, nikako da me napusti :D Slazems e da je debljina danas problem vecini i da jako utjece na psihicko zdravlje. Pogotovo u ranijoj dobi kada su djeca osjetljiva i kada dode do zadirkivanja :( Treba to shvatiti ozbiljno. Podrzavam tekst, bravo!

 4. Zbog nedjelotvornih tretmana u kozmetickim salonima izgubila sam povjerenje u sve aparate i danas tesko vjerujem da ista pomaze i mislim da je to bacanje novaca. Ne znam, zanima me sto ces reci kad odes na ove tretmane, ovako na slijepo vise ne idem nikuda. :( A da imam celulita imam u izobilju i za izvoz i mrzim ga na sebi.

 5. Evo, ja sam upravo skinula 8 kila u 6 tjedana, zahvaljujući NUPO hrani! Mene je taj način skidanja kila oduševio iako sam u početku bila skeptična i čak nisam vjerovala da ću ja to moći. Ali isto imaju super podršku, cijeli Nupo tim ima i nutricionisticu s kojom možeš uvijek biti u kontaktu, i stvarno ako si zadaš cilj – može se. I ono najvažnije, dobila sam toliko energije sa tom pravilnom prehranom (6 obroka dnevno, svi minerali i vitamini, nema gladi) da sam počela i redovito vježbati, dnevno prehodavati kilometre… Ja ga od srca preporučam svima. A što se tiče celulita, nekako ga baš i nemam (unatoč višku kilograma :) Čak si mislim da je to možda zato što cijeli život, od malena, ubijam se u grejpu kojeg obožavam (OK, i bavila sam se neka profesionalnim sportom), ali ne znam zašto ga nemam…

 6. Ti znaš da si ti za mene jednostavno prelijepa i uvijek sam ti to pisala! Ovaj post je odličan, u njemu se pronalazim ja, kao i moja cura tinejdžerica.
  Nisam osoba koja voli vježbati, uz to imam problema sa štitnjačom, tako da su se zadnjih godina kilogrami polako počeli sakupljati. Kćer mi je od malena bucmasta, a sada kad je u pubertetu to joj je počelo smetati. Odlučila sam je odvesti kod provjerene nutricionistice koja joj je prepisala odgovarajuću jelovnik. U 4 mjeseca, moja cura je postigla savršenu liniju, jako je zadovoljna, a moram je pohvaliti da je za tako malu curu bila jako disciplinirana. Ja sam otišla kod iste liječnice, dobila jelovnik, pridržavam ga se, ali kod mene zbog hormona, sve to ide puno sporije. važno mi je samo da kilogrami ne idu na više! Nisam nikada išla na anticelulitne masaže, a novaca nemam da idem u polikliniku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *