P1014482

U društvu beauty blogerica Nives i Jelene te fashion blogera Dina i Barbare provela sam čarobna dva sata u 50 četvornih metara, pomalo u sedmom nebu, negdje u svojim mislima uz francuski šum Virginie Couffon (Chanel Press Manager za središnju Europu), okružena mirisnim bočicama gdje svaka priča svoju mirisnu priču.

P1014464

Ne znam da li ste se ikada toliko opčinili da jednostavno ne primjećujete kako vrijeme prolazi, živite u trenutku za koji želite da traje što dulje? Odjednom sam se sjetila strasti i ovisnosti koja me gurnula u ove blogerske vode i koja me pokreće da s nekim posebnim žarom pristupam tim malim, ženskim tajnama za uljepšavanje, podizanje samopouzdanja, ženstvene tajnovitosti, seksipila, ali i senzualnosti.

P1014484

Chanel vežem za visoku eleganciju, luksuz, profinjenost i posebnost što u potpunosti izviruje iz ovog prostora. U Chanel kutku, koji se smjestio u samom srcu Zagreba naći ćete potpun Chanel asortiman, do najrijeđeg primjerka poput ekstrakta parfema, linije Les Exclusifs de Chanel, olfaktivnog bara kao i linije za njegu i make up. Sve vam je dostupno na dlanu i preporučam vam da se barem jednom razmazite i počastite odlaskom na ovo čarobno mjesto.

P1014481

Nakon sto sam snimila slike i video, koji možete pogledati na kraju posta, opustila sam se u istraživanje olfaktivnog bara. Jedan na jedan s preugodnom i predragom stručnjakinjom esencija započela sam uvodnu priču u kojoj sam uživala. Na koji način nanosim parfem (stražnja strana vrata, kosa), biram li parfem prema godišnjem dobu ili ih baziram na dnevne i večernje (nemam pravilo, biram ih prema raspoloženju), da li možda znam da li parfemi koje volim sadrže određeni sastojak koji se ponavlja u većini mirisa (da, mošus, vanilija, tonka, odeđeno cvijeće i citrusi), zatim je došlo pitanje kako sam danas raspoložena i za čime bih najradije posegnula (odgovorila sam da težim za posebnom i drugačijom notom, blago pudrastom i ženstvenom). Nakratko smo se još dotaknuli mog interesa prema drvenastim, zelenim i orijentalnim notama te krenuli na isprobavanje.

P1014463

Olfaktivni bar sastoji se od 9 grupa koje su raspoređene od najblažih, citrusnih esencija, preko zelenih, cvijetnih, mošusnih, orijentalnih do najintenzivnijih. Sručnjakinja mi je nudila po jedan do dva keramička blotera iz svake skupine. Na vama je da ne razmišljate i ne pogađate o kojem se parfemu radi već da uključite mirisni centar i govorite sviđa li vam se miris ili ne. Na temelju uvodne priče, stručnjakinja najčešće izvuće upravo ono što vam se svidi, a na poseban stalak stavljaju se oni keramički bloteri koji su vas baš oborili s nogu. Kada ste izabrale do 5 mirisa, keramičkim bloterom mirisa kave neutralizirate mirisno osjetilo i ponovno mirišite bloter po bloter (neutralizaciju kavom vršite nakon svakog blotera). U tom dijelu iskristaliziraju se mirisi koji iskoče kao najbolji i 2-3 mirisa nanosite na ruku. Nakon nekoliko minuta, kada se kemija tijela poveže s parfemom, otkriva vam se vaš izbor.

chanel-olfaktivni-bar

Tri parfema koja sam otkrila na olfaktivnom baru su:

 • Chanel Coco Mademoiselle Parfum (ekstrakt)
 • Les Exclusifs de Chanel Beige: A nectar fragrance, the union of sensuality and simplicity evokes the colour beloved by Gabrielle Chanel…Powdery Floral
 • Les Exclusifs de Chanel Gardenia: The flower closest to Gabrielle Chanel’s beloved Camellia inspires a magnificent creation, full of fantasy… Floral

Jako gusta borba na kraju vodila se između Gardenie i Coco M. da bi se na kraju ipak odlučila za Coco Mademoiselle čisti ekstrakt parfema kao parfem koji mi je u tom trenu i raspoloženju prevagnuo kao najbolji.

P1014460

Cijelo iskustvo bilo je jedno od onih koje se duuuugo dugo pamte. Moram priznati da sam makeup zapostavila i zaljubila se u silne bočice parfema, napričala se s ugodnim i pristupačnim osobljem, gledala Chanel makeup artista na djelu, otkrila da postoji parfem za kosu na bazi silikona Coco Mademoiselle koji sam i isprobala, zacrtala si kremasta rumenila kao must have i ponovni dolazak u Chanel Store još i prije nego sam iz njega izašla izašla.

Jedan od najboljih evenata na kojem sam imala čast prisustvovati, event koji nije predstavio niti jedan proizvod (a opet ih je predstavio sve), već pokazao svoj čaroban ambijent, vrhunsku uslugu i profinjeni Chanel svijet luksuza i ljepote. Moram priznati da sam u potpunosti zavedena.

Ostavljam vas slikama i videu. Nadam se da sam vam barem malo dočarala svijet našeg Chanela i da ćete ga posjetiti što prije. ♥

P1014487

P1014488

P1014429

P1014431

P1014452

P1014453

P1014455

P1014457

P1014469

P1014472

P1014454

Martina, Alter Ego Style

 

Please share!

  10 Replies to “CHANEL BEAUTY STORE – ZAGREB”

  1. Zavidim ti, slažem se sa svim napisanim, Chanel je zaista poseban i vrh vrhova! Hvala na postu i vidim da si otvorila youtube, drago mi je, znaci li to da mozemo ocekivati puno makeup videa???? 😀 😀

  2. Jesi, uspjela si prenijeti dojmove, divan post i divan video, nisam ni znala da postoji nesto poput olfaktivnog bara niti sam do sada bila upoznata s kolekcijom Les E. de Chanel, mislila sam da Chanel staje na onom sto se prodaje u nasim parfumerijama. Hvala.

  3. Jao i ja se pridruzujem zavidnima, nisam znala da mi u Zagrebu imamo ovako nesto :?) Sigurno cu doci jedan dan i sjesti za stol popricati o parfemima, prenijela si dozivljaj u potpunosti i vidi se da si se predivno provela.

  4. Imas youbitubi 😀 Bas mi je divan video, kratak i sve puno divotica. Super post, kao da sam i ja bila i bas me zanima sto bi meni preporucili u parfemima, obozavam Chance i koristim ga godinama, a za ove les exclusives nisam nikada ni cula…

  5. Nisam znala za ovaj ducan a na trgu sam svaki dan, bas sam si nejasna. Kao i uvijek super post, inace ne volim te event postove jer mi izgledate kao da se hvalite, ali ovaj je bio super jer si priblizila nesto sto si mnogi ne mogu priustiti.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *