Ne znam da li sam vam ikada napisala da mi je omiljeno mjesto za staviti parfem kosa? Stražnja strana vrata i kosa, dijelovi su tijela koje nekako, potpuno nesvjesno, zaokupim prstima kad se prebacim u zavodljivo raspoložnje.  Addict je parfem koji u meni budi takvu vrstu igranja i za koji imam pravilo da ga stavljam tek iza 18h jer je prava bomba zavodljivosti. Primamljiv, privlačan, seksi, nekako poziva druge da vam se približe. Biram ga nositi kada sam raspoloženja da mi to ne smeta, kada želim imati takav utjecaj, kada se želim prebaciti u zavodljiv mode i dominirati situacijom.

Znate onaj osjećaj kad vam je nešto tako jako dobro da to ne možete zadržati za sebe? Ovaj parfem u meni pobuđuje te osjećaje.

DSC_0644

Staklena, tamno plava bočica asocira na noć, a njena glatkoća i zlatni detalji na putenost, ženstvenost i snagu. Bočica nema odvoji čep već se parfem stiskuje na način da se Christian Dior (CD) kuglica rotira s položaja 0 na položaj 1 i zatim pritisne.

DSC_0645

Ovo je parfem za koji bih rekla da zaista posjeduje svoje ime, Addict, ovisnost. Upravo se tako osjećam kad ga nosim. Uhvatim se da ga se ne mogu zasiti, da ga nesvjesno mirišim i uživam. Volim ga našpricati u kosu, zaigrati se i svaki put kada se kosa pomakne miris se probudi, naprosto uživam u tome.

Miris koji nosi izrazitu privlačnost, magnetizam koji je istodobno nedostižan. Tajanstven, očaravajuć, sladak i s dozom dubine. Pruža osobi koja ga nosi onaj x faktor zbog kojeg neće biti zanemarena, pruža vam drskost da posjedujete druge, a ne da drugi posjeduju vas. Barem tako djeluje na mene, izaziva moj zavodljivi i senzualan alter ego na površinu.

 • gornje note: lišće mandarine, cvijet naranče
 • srednje note: jasmin, bijelo cvijeće
 • bazne note: vanilija, sandalovina, zrno tonke

Dior Addict Eau de Parfum reformulacija je (2012. godine) Dior Addict parfema proizvedenog još 2002. godine. Ljubitelji ovog parfema podijeljenog su mišljenja, neki su jako razočarani mirisom, neki ga jednostavno obožavaju. Osobno volim oba i rekla bih da je glavna razlika u oštrini, težini i odraslosti parfema. U refolmuliranoj verziji oštrina i orijentalnost je smanjena, no nemojte se prevariti i misliti da je smanjena i njegova dugotrajnost. Ovaj parfem pripada porodici vrlo dugotrajnih parfema i 1 špric vodi vas daleko.

Nos parfema je Francois Demachy koji iza svoje radionice ima bogatu paletu Dior parfema, zatim Givenchy, Kenzo i druge.

Miris je trenutno povučen, odnosno više se ne proizvodi te je ponovno stavljen na reformulaciju. Dior je pustio informaciju da će doći do izmjene u dizajnu bočice, a moguće i izmjene samog mirisa. Ukoliko volite ovaj parfem, svakako preporučam kupovinu dok ga još ima na policama parfumerija.

DSC_0641

Kakvo je vaše mišljenje o Dior Addict parfemu? Imate li vi svoje mirisne note koje vas vode u neki drugi svijet ili rade na isticanju vaše senzualnosti i zavodljivosti?

Martina, Alter Ego Style

Please share!

  7 Replies to “DIOR ADDICT EAU DE PARFUM”

  1. obožavam ovaj parfem. Definitvno nije za svakoga, osoba koja ga nosi treba zračiti samopouzdanjem da bi to bilo to.

  2. Voljela sam i stari, a volim i novi reformulisani Addict, iako mi je prethodnik bio bolji. Nadam se da ga sad tek nece pravo upropastiti. :-/

  3. U srcu ima note cvijeta koji se zove kraljica noci,rijedak cvijet koji cvjeta nocu a pred zoru umire..
   Ovaj parfem je za mene nesto sveto,kad sam u najvecoj depresiji stavim ga i osjecam se bas kao kraljica,tako djeluje na mene! I stari je za nijansu ipak bolji!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *