DSC_0135

Scholl je prema mom saznanju zasigurno jedan od vodećih komercijalnih brendova kada je njega stopala u pitanju stoga sam s velikim zanimanjem prihvatila ponudu testiranja njihovog novog pojačanja u asortimanu. Radi se o setu za manikuru i predikuru koji djeluje u tri koraka, turpijanje, zaglađivanje i poliranje noktiju.

Schollov set za manikuru sadrži uređaj koji pokreće jedna AA baterija (dolazi u kompletu) i tri različite brusne glave.

DSC_0109 (2)

Nastavci su s poleđine označeni brojevima 1, 2 i 3, te se tim redoslijedom i koriste.

DSC_0116

Korištenje je vrlo jednostavno. Potrebno je ukloniti poklopac aparata i uglaviti pojedini nastavak, odnosno brusnu glavu, na za to predviđeno mjesto. Turpijati, zaglađivati i polirati nokte moguće je napraviti u dvije brzine jednostavnim prelaženjem brusnih glava po noktu jer aparat radi brze, kratke vibracije gore dolje, te sav posao radi umjesto vas.

DSC_0113

DSC_0121

Zadnjih godinu dana zbog trudnoće nisam htjela lakirati nokte, a od kad sam rodila, uređivanje noktiju palo je u zadnji plan tako da je ovaj uređaj došao kao naručen da se malo posvetim sebi.

Trenutno stanje noktiju: vrlo čvrsti, ne listaju se niti pucaju, održavam ih kratkima zbog jednostavnosti i nježnosti kod rukovanja bebom, površina noktiju sadrži brazde i lagano izbočene linije.

DSC_0118

1. Turpijanje

Posvetila sam se bočnim rubovima noktiju te sam lagano zagladila duljinu. Kako je uređaj moguće koristiti u dvije brzine, za turpijanje, odabrala sam prvu brzinu.  Brzo, jednostavno, bezbolno. U usporedbi s običnom turpijicom rekla bih da je opuštajuće, jednostavnije, brže i luksuznije. Bila sam skeptična kako će se brusna glava ponašati na bočnim stranama jer mi se izgledom činila bucmasta i da ne bi mogla biti precizna poput tanke rašpice za nokte, no ostala sam ugodno iznenađena. U puno kraćem vremenu brusna glava za turpijanje odstranila je sve što je trebala.

DSC_0122

2. Zaglađivanje

Zaglađivanje noktiju traje dulje od turpijanja. U ovom koraku koristila sam obje brzine i malo više se igrala aparatom; isprobavala različite pokrete, gledala s čime ću postići najbolje rezultate… Za prvi put nisam uspjela ugladiti do savršenstva sve površine noktiju, te su neravnine na nekima ostale vidljive. Prema preporuci proizvođača, preporuča se zaglađivati jedan nokat 15 sekundi i postupak ponoviti kroz dva tjedna kako se nokti ne bi previše stanjili.

DSC_0124

 3. Poliranje

Korak koji me najviše iznenadio i oduševio. Sjaj noktiju i zdrav izgled pojavljuje se u rekordnom vremenskom roku. Radi se o sekundama. To je najbrži i najefikasniji način poliranja koji sam u životu probala.

DSC_0127

DSC_0128

Kada sam napravila sva tri koraka, oprala sam ruke i nokte kako bih odstranila izbrušene mrvice i nanijela hranjivo ulje Scholl Velvet smooth nail care oil. Ulje ima njegujuća svojstva na bazi 7 ulja. Također sadrži i vitamin E. Scholl obećava hidrataciju, održavanje vlažnosti i elastičnosti noktiju i kože oko noktiju.

 DSC_0132

Prvi dojmovi su pozitivni. Jedino što me malo razočaralo je druga brusna glava koja nije u potpunosti zagladila sve brazde i neravnine na noktima. Za sve ostalo ne mogu naći manu. Aparat ne iritira niti zvukom niti radom na noktima, potpuno je bezbolan. Pokušala sam pronaći način da li je moguće ozlijediti se, no brusne glave su zaobljene na pravim mjestima i rekla bih da se netko vrlo teško može povrijediti pogotovo ako pravilno rukuje uređajem.

Jedan dan nakon korištenja:

DSC_0141

Ocjena prvog dojma 4/5 zbog nepotpune efektivnosti druge brusne glave.

Cijena uređaja s tri brusne glave: 299,99kn

Cijena Scholl Velvet ulja (7,5 ml): 59,99kn

Cijena rezervnih brusnih glava: 79,99kn

Čitamo se za mjesec dana kada ću vam napisati potpune dojmove, te vam bolje znati reći kojom brzinom se troše brusne glave.

 

Martina, Alter Ego Style

*PR uzorak, sponzorirani post

Please share!

    8 Replies to “Scholl Velvet Smooth Electronic Nail Care System”

    1. Hvala na slikama noktiju, recenzije bez toga ne smatram vjerodostojnima pogotovo ako se radi o sponzoriranom postu. Cekam krajnje rezultate 😉

    2. A ne znam, malo je skup proizvod. Lipi su ti nokti i sve, ali ne znam da li bi bas iskesirala toliko. zanima me koliko ce ti dugo trajati raspice, koliko se tribaju cesto minjati..

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *