Philips Lumea

Još ranije predstavila sam vam Philips Lumeu, uređaj za bezbolno i dugotrajno uklanjanje dlačica IPL tehnologijom. Ukoliko želite pročitati nešto više o samom proizvodu, kako radi i kome se preporuča kliknite ovdje.

Philips Lumeu koristila sam skoro punih godinu dana nakon koje sam odlučila napraviti pauzu zbog trudnoće.

Vjerujem da je prvo pitanje – da li djeluje?

Da, Lumea sigurno i bezbolno uklanja dlačice. Što je veći kontrast između nijanse dlačica i boje puti to ćete se brže i efikasnije riješiti dlačica. U mom slučaju dojmovi i rezultati razlikuju se ovisno o dijelu tijela.

Noge

Nakon dva korištenja dlačice su se smanjile za 80%, a potpuno su se uklonile nakon još 4 korištenja. S obzirom da sam prije toga koristila depilaciju voskom kao metodu odstranjivanja dlačica, ne mogu tvrditi da li je moguće ukloniti sve dlačice u kraćem periodu. Održavanje glatkih nogu radila sam svakih 3, 4 ili 5 tjedana, ovisno kad sam imala vremena i nisam imala nikakvih problema. Moja koža je izrazito osjetljiva, sklona crvenilu, isušivanju, pucanju kapilara, imam svijetlu put i tamnije dlačice koje brijanjem ostavljaju vidljive točkice. Ono što me oduševilo je da su upravo te točkice u potpunosti nestale, koža je bila glatka, niti jednom mi se nije javila iritacija te nisam primjetila nikakve nuspojave. S obzirom da su noge veliko područje za tretiranje kako bih znala koji dio kože sam osvjetlila, a koji ne, koristila sam bijelu olovku za oči i označila trakice u širini uređaja koje su mi pomagale. Istom bijelom olovkom prekrila bih sitne madeže na nogama. Jedan savijet koji bih dala jest da svakako uređaj koristiti pri danjem svjetlu jer pod umjetnim jače primjetite koliko uređaj blijesne prilikom osvjetljavanja kože te može iritirati oči. Vrijeme koje je meni bilo potrebno za tretiranje nogu zajedno s iscrtavanje je oko 25 minuta po nozi.

Pazusi i bikini zona

Nakon 5 tretmana imala sam svega nekoliko tankih svijetlijih dlačica koje su u potpunosti nestale u idućih tri tretmana. Tretiranje ovih područja je puno lakše, kraće traje i nikad mi nije bila potrebna bijela olovka da označim što sam tretirala, a što ne. Vrijeme potrebno za tretiranje pazuha je 2 minute, a bikini područja 12. Koristi se nastavak za osjetljivu kožu koji ima dodatne filtere te nema nikakve neugode niti peckanja. Kada su dlačice prestale rasti, ponavljala sam postupak svakih 4-5 tjedana i nisam imala nikakvih problema niti su se u međuvremenu dlačice pojavljivale. Ovaj način odstranjivanja dlačica mi je najbolji od svih do sad probanih jer niti jednom nisam imala problem uraslih dlačica, prištića, iritacija niti crvenila.

Lice

Područje nadusnica tretirala sam svega dva puta samo zbog svrhe testiranja proizvoda. Imam vrlo svijetle dlačice te one nisu pružale dovoljan kontrast aparau da ih ukloni.

Da li bih aparat preporučila ili kupila ponovno?

Da, Lumea će vas sigurno dugotrajno riješiti dlačica. Iako se radi o, za mnoge, skupom proizvodu, smatram da se nakon početne skuplje investicije ulaganje višestruko vrati u usporedbi sa salonskim tretmanom uklanjanja dlačica istom IPL tehnologijom.

Prednosti – dugotrajno uklanjanje dlačica, bezbolno uklanjanje dlačica, glatkoća kože, uklanjanje dlačica u privatnosti svog doma, jednostavna upotreba, nema uraslih dlačica, iritacije kože niti prištića

Nedostaci – nekome može biti dosadna metoda uklanjanja dlačica, bljeskanje iritira oči ako se depilacija radi pod slabim umjetnim svjetlom

Kako se dlačice ponašaju ako zbog nekog razloga odlučite prestati koristiti aparat?

Trudnoća i dojenje kod mene bili su razlog prestanka korištenja aparata. Dlačice su počele rasti kroz 6 tjedana. Rasle su puno tanje i bile su svijetlije, a kroz dva mjeseca od prestanka korištenja Lumee stanje se vratilo na staro. Mjestimično sam imala urasle dlačice jer su bile vrlo tanke i slabe. Taj problem riješila sam šećernim pilingom.

Ako se dvoumite da li kupiti Lumeu ili ne, da li proizvod zaista radi što obećaje mogu vam potvrditi da Lumea stvarno dugotrajno uklanja dlačice i da nećete baciti svoj novac. Samo prije kupovine provjerite da li ste idealan kandidat za odstranjivanje dlačica ovom metodom.

Martina, Alter Ego Style

Please share!

  3 Replies to “PHILLIPS LUMEA PRECISION PLUS – dojmovi nakon godinu dana korištenja”

  1. Juhu,Martina nam se vratila 😀
   Svidja mi se aparat i bas mi je recenzija dobro dosla (jedino mi je zao sto ti se nije pokazao uspjesnije na nadusnici)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *