DSC_0187

Kada su u pitanju skupi kozmetički brendovi i popularnost istih među korisnicama mekšeg spola, Givenchy je rijetko kome na prvom mjestu. Da li je to zbog tipične razvikanosti Diora, Chanela i Yves Saint Laurenta, ne znam, no mogu vam reći da ukoliko tražite vrhunske pudere, Givenchy stalak bi vas mogao oboriti s nogu. Odličan puder osnova je svakog dobrog makeup-a stoga je potrebno neko vrijeme i vjerojatno puno različitih kandidata kako bi konačno pronašle svoj Holy Grail, vaš Sveti Gral među puderima.DSC_0187

Kada su u pitanju skupi kozmetički brendovi i popularnost istih među korisnicama mekšeg spola, Givenchy je rijetko kome na prvom mjestu. Da li je to zbog tipične razvikanosti Diora, Chanela i Yves Saint Laurenta, ne znam, no mogu vam reći da ukoliko tražite vrhunske pudere, Givenchy stalak bi vas mogao oboriti s nogu. Odličan puder osnova je svakog dobrog makeup-a stoga je potrebno neko vrijeme i vjerojatno puno različitih kandidata kako bi konačno pronašle svoj Holy Grail, vaš Sveti Gral među puderima.

Givenchy Teint Couture dolazi u staklenoj ambalaži sa srebrnim plastičnim čepom koji na svom vrhu ima otisnuti Givenchy logo. Za razliku od standardnih 30 ml na koje su nas priviknuli mnogi brendovi, slijedi malo razočarenje jer Teint Couture dolazi u pakiranju od 25 ml koje se istiskuje pomoću crne, vrlo kvalitetne pumpice. Cijena ovog pudera je oko 330 kuna i ima zaštitni faktor SPF 20.

givenchy-teint-couture-foundation

Formula tekućeg pudera je lagana, pigmentirana i vrlo dugotrajna te pruža srednje prekrivanje koje možete po želji smanjiti na lagano prekrivanje ili prema potrebama dobiti jako prekrivanje. Puder najčešće nanosim pomoći Real Techniques Stippling kista koji omogućava lagano nanošenje pudera. Moja koža je normalna s masnijom T-zonom, te povremenim suhim danima u području obraza. Puder se dobro ponaša na normalnim djelovima i masnijoj T-zoni no na suhim ne, dodatno ih ističe zbog čega ovaj puder nije dobar za suhu kožu. Nakon otprilike 6 sati koža se na djelovima gdje je masna zasjaji. Osim toga puder se ne skida s lica, dobro se razmazuje te nakon kraćeg vremena od nanošenja, u potpunosti se stopi s kožom te tako nepromjenjen ostaje 8 i više sati.

givenchyteintcouture

Givenchy Teint Couture ne izaziva prištiće niti isušuje kožu lica jer ima hydro-magnetski kompleks koji pruža dugotrajnu hidrataciju i odražava ravnotežu vlage u stanicama pomažući im da izdrže svakodnevne stresne čimbenike. U Hrvatskoj je dostupan u 6 različitih nijansi među kojim se nalaze i jako svijetle pa vjerujem da osobe koje često ne mogu naći dovoljno svjetao puder možda mogu pronaći odgovarajuću nijansu u ovoj liniji pudera. U inozenstvu moguće je izabrati nijansu između 9 različitih nijansi na prodajnim mjestima koja drže proširen Givenchy asortiman.

Pozitivne strane:

 • dugotrajan i postojan
 • lagan
 • prirodan izgled na licu
 • odličan raspon nijansi
 • nekomedogen
 • lako razmaziv
 • srednje prekrivanje
 • vrlo se dobro nosi s masnom kožom i normalnom kožom
 • satenski finiš

Negativne strane:

 • cijena i mililitraža

Nijansa broj 04, Elegant Beige u akciji:

GivenchyTeintCoutureFoundation

swatch

U zaključku, ovo je puder namijenjen ženama s normalnom ili normalnom do masnom kožom koje žele izdržljivu podlogu lagane i pigmentirane teksture uz srednje prekrivanje.

Možete li mi preporučiti neki vama najdraži puder, ili baš suprotno, puder koji vas je razočarao?

Martina, Alter Ego Style

Please share!

  6 Replies to “GIVENCHY TEINT COUTURE”

  1. Evo ovo je bas moj favorit.. koristim ga vec 1 godinu i ne planiram ga mjenjati. Privukao me bas zbog svijetlih nijansa i jakoo ga volim! J

  2. Evo ovo je bas moj favorit.. koristim ga vec 1 godinu i ne planiram ga mjenjati. Privukao me bas zbog svijetlih nijansa i jakoo ga volim! Znas li neki slican samo da bolje drzi na masnoj kozi?

  3. Puder jako lijepo izgleda na koži, a i ambalaža je baš elegantna. Cijena je u odnosu na militražu stvarno jako visoka no za kvalitetan puder koji dobro izgleda na licu se ponekad i zažmiri na takve stvari :).

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *